Alle produkter
Købes oftest
Meest gekocht
Bedst bedømte produkter
Best beoordeelde producten
Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
Interessante fakta om rebsystemer
Kabelsystemer bruges til belysning i høje rum. Nemlig når belysningen ikke skal hænge direkte i loftet, men via et kabelbeslag under brugeren. Nogle gange er rebbeslag fastgjort til lys som designelementer til mindre rum og under skråninger. I vores guide forklarer vi, hvad der skal overvejes, når du vælger kabelsystemer til belysning.
Hvad er rebsystemer?
Hvilke kabelsystemer til belysning er der?
Du skal huske dette, når du køber kabelsystemer til belysning
Sådan installeres rebsystemet
Spørgsmål og svar
Hvad er rebsystemer?
Kabelsystemer muliggør individuel belysning. De er særligt effektive i store rum. Armaturer monteret med reb kan monteres hvor som helst i rummet og kan også give ideelle lysforhold over hjørner og skråninger.
Kabelsystemer kan fastgøres til lofter og vægge lige, i en vinkel eller i en vinkel, så de kan tilpasses perfekt til forholdene i hvert rum.
Komponenterne i et kabelsystem inkluderer støttekabler og skinner, to elektriske ledere (ofte kobberkabler) og lysene, der er fastgjort til dem. Derudover kræver lamperne i kabelsystemet normalt en transformer eller en strømforsyningsenhed, da de ofte er designet til lavspændingsområdet og ikke til den fulde netspænding på 230 V. Derfor skelnes der mellem højspændings- og lavspændingskabelsystemer til belysning.
Praktisk viden: Brug af højspændingskabelsystemer
Højspændingskabelsystemer til belysning bruges kun, når der ikke er direkte kontakt. Dette er for eksempel tilfældet i store begivenhedslokaler og i sceneteknologi, hvor specielle lamper med 230 V netspænding svæver højt over publikums hoveder.
Hvilke kabelsystemer til belysning er der?
I vores butik fås både individuelle kabellamper, supportskinner til belysningssystemer og andre kabelsystemkomponenter til eksisterende systemer samt komplette sæt i forskellige designs.
Wiresystemer
Komplette rebsystemer består af lamper og reb som holdere. De leveres klar til montering. Komplette systemer fås i forskellige designs, nogle med dæmpbare, roterende eller drejelige lamper. Komplette rebsystemer er det bedste valg, hvis du leder efter en ukompliceret løsning og ikke ønsker at investere i søgen efter passende rebsystemkomponenter.
Wire-lys
LED og halogenlamper samt lys med forskellige stiftbundstørrelser til højspændings- og lavspændingskabelsystemer fås i vores butik - ideel til at udvide eksisterende kabelsystemer eller udskifte defekte kabellamper.
Info: Lysene er lampestikkene, pærer skal normalt bestilles separat. Forskellige lyskilder som LED'er og halogenlamper kan findes her.
Lyssystemer
Belysningssystemerne er støtteskinner, nogle med forudinstallerede lyskanaler. Sammen med kabellamper, lamper og andre kabelsystemkomponenter skaber belysningssystemerne et individuelt komplet kabelsystem.
Wiresystem-komponenter
Kabelsystemkomponenter er grundlaget for et individuelt belysningskoncept. Dette inkluderer reb, rebklemmer, spændetove og stramme- og samlesæt samt egnede transformatorer, kabler, vægbeslag eller forsyningsledninger. Hos os kan du nemt bestille alle de vigtige komponenter, der kræves til samling af kabelsystemer online.
Bemærk: Når du vælger rebkomponenter, skal du sørge for, at de er designet til et lavspændings- eller et højspændings rebsystem.
Du skal huske dette, når du køber kabelsystemer til belysning
På dette tidspunkt forklares vigtige udvælgelseskriterier for de enkelte komponenter i et kabelsystem til belysning.
Rebkonstruktionen
Når du vælger passende reb, skal du være opmærksom på længden, diameteren og de tilgængelige beslag til samlingen. Rebets længde bestemmer, hvilke designmuligheder du kan implementere med det:
- Enkle reb er tilgængelige med måleren på ruller.
- Skæring af reb med integrerede elektriske ledere kræver ekspertise inden for elektroteknik.
Rebets diameter er relevant, så du kan stille dine valgte lamper på det. Desuden, således at rebet passer til beslag som remskiver eller øjer.
Ud over rebene bruges monteringsskinner ofte som ophæng til lamper. Montering af lamperne til en monteringsskinne med rebmontering muliggør lige vandret justering, selvom lofter og vægge er skrånende til montering.
Tip: Nogle reb har forudinstallerede lyskanaler. Dette sparer dig ekstra kabler til strømforsyning af lamperne.
Forankringen
Rebene kan forankres på vægge eller lofter ved hjælp af forskellige monteringsmuligheder. Kabelsystemer er som regel overflademontering. Dette betyder, at ankre er fastgjort med borehuller, men ikke er helt indlejret i væggene.
Bemærk: Når du vælger kabelsystemet og et passende monteringspunkt, skal du være opmærksom på belysningsenhedens vægt. Forankringen skal kunne modstå denne trækkraft. Trækstyrken ved individuelle punkter kan reduceres ved hjælp af flere reb eller remskiver. Dog er porøse vægge uegnet til samling af kabelsystemer.
De elektriske ledninger
Praktisk viden: Reblamper er normalt fastgjort til to parallelle reb. Formålet med dette er på den ene side, at de hænger lige og ikke svinger, på den anden side gør den dobbelte styring det lettere at lægge indgående og udgående kabler til strømforsyningen.
Der er høj- og lavspændingssystemer til reblamper. De fleste lamper og belysning er designet til 12 V lavspænding og skal tilsluttes i overensstemmelse hermed via transformere og strømforsyningsenheder. Sådanne transformere og strømforsyninger fås i vores butik som tilbehør til indvendig belysning.
Tip: Præfabrikerede lys i komplette kabelsystemer har normalt transformeren til lavspændingsintegreret ab fabrik. I dette tilfælde er 230 V driftsspænding angivet i de tekniske data, men de lave watt for lyskildens effekt indikerer, at der er installeret en seriemodstand.
Lamper og belysning
Forskellige designs og typer er tilgængelige for lamperne og belysningen til køreledningslysene.
En vigtig skelnen er mellem lamper med indbyggede lyskilder, som ofte findes i LED-sektoren, og lamper med stikkontakter, der gør det muligt at udskifte individuelle lyskilder.
Praktisk tip: Hvis en lampe er defekt, skal hele lampen, dvs. en plet i kabelsystemet, udskiftes i permanent installerede lamper, ofte lysdioder. Det er lettere at skifte lyskilder, hvis hvert lampestik kan udstyres individuelt. Kabellamper (lamper) adskiller sig:
- Dybest set i LED- eller halogenlamper med tilhørende belysning
- Med de versioner, der ikke altid er tilgængelige
- Med driftsspændingen
- De specielle funktioner inkluderer dæmpbare, roterbare eller drejelige lamper
Valget af lyskilder til lamper med stikkontakter er også grundlæggende opdelt i halogen- og LED-lyskilder. Ud over den rette base til lampestikket spiller følgende faktorer, når du vælger en lampe:
- den lyse farve
- lysstyrken
- præstationen
- dæmpbarheden og andre kontrolmuligheder.
Med frit valgbare lyskilder er der LED'er i LED-serien, der muliggør en farveændring og styres bekvemt via en fjernbetjening.
Sådan installeres rebsystemet
Til montering af belysningssystemer med kabelbeslag kræves ud over det rigtige værktøj og viden om elektrisk udstyr kabelsystemkomponenter som deflektorer, kabelklemmer og væg / loftbeslag samt lyskanaler og elektriske forsyningsledninger med passende elektroniske parametre.
Tip: Brug holdestænger til skrånende reb. Hvis du bruger deflektorer, er rebets forløb baseret på afstanden mellem deflektorerne og loftet.
Sådan installeres et komplet præfabrikeret rebsystem:
- Start samlingen af dit kabelsystem ved først at bestemme den planlagte rute for systemet og markere kabelens fastgørelsespunkter på væggen.
- Forankr derefter rebets øjne med dyvler i væggen.
- Hæng nu i det færdigsamlede reb med en rebstrammer installeret på den ene side og stram det.
- Ved at stramme skruespidserne på forbindelsesterminalerne på kablet opretter du en strømforbindelse til transformeren.
Spørgsmål og svar
Hvad er et lavspændings kabelsystem?
Belysningsvarianter med 12 V-driftsspænding klassificeres som lavspændingskabelsystemer. Selvom disse ikke kræver særlig beskyttelse mod utilsigtet kontakt eller en stor strømforsyningsenhed, kræver de en transformer til at konvertere den sædvanlige 230 V netspænding til 12 V driftsspænding. I modsætning hertil drives højspændingskabelsystemer direkte fra lysnettet med 230 volt.
Hvornår skal LED-lys bruges, og hvor fungerer halogenlys bedre?
Det afhænger helt af din egen smag og ønsker. Mens halogenlys skinner med strålende lys, skaber LED-lys entusiasme blandt gode jægere. Fordelen ved halogenlamper ligger ikke kun i deres fremragende lyskvalitet, men også i deres meget gode farvegengivelse. Halogenlys kan derfor være mere velegnede i gallerier, udstillingslokaler eller til kunstnerisk belysning. I husstande eller store rum, der er oplyst i lang tid, sikrer de langvarige og ekstremt energieffektive LED-lamper store energi- og pengebesparelser.