Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
Trådløs skruetrækker: ideel til brug uden strømforsyning
Sammenlignet med en stor boremaskine er en trådløs skruetrækker hurtigere at håndtere. Takket være det kraftige og udskiftelige batteri kan enheden bruges hvor som helst - selv hvor der ikke er strømforsyning. Find ud af i vores guide, hvilke funktioner en trådløs skruetrækker har, og hvad der er vigtigt, når du køber.
Hvad kan en trådløs skruetrækker gøre?
Hvilke typer trådløse øvelser er der?
Fordele og ulemper ved trådløse skruetrækkere
Hvilke typer batterier er der?
Hvad skal jeg passe på, når jeg køber en trådløs skruetrækker?
Vores praktiske tip: Overvej batterispænding, når du køber!
FAQ - ofte stillede spørgsmål om trådløse skruetrækkere
Hvad kan en trådløs skruetrækker gøre?
En trådløs skruetrækker er en ægte allrounder: Som med en almindelig boremaskine kan du bore huller med en batteridrevet enhed. Det skal bemærkes, at en normal trådløs skruetrækker ikke har en hammermekanisme.
Det betyder, at boring i massiv beton eller mursten ikke er mulig. For at mestre sådanne udfordringer har du brug for en trådløs hammerboremaskine. En trådløs skruetrækker erstatter ikke kun en boremaskine, du kan også skrue skruerne ind eller ud med en sådan enhed. Til dette formål har trådløse skruetrækkere rotation med uret / mod uret og en variabel og finjusterbar hastighed.
Den største fordel ved en trådløs boremaskine er dens batteri. Dette betyder, at den trådløse skruetrækker er lige ved hånden, og forlængerledninger, der skal lægges på tværs af et byggeplads, hører fortiden til. Trådløse skruetrækkere har vist sig at være yderst praktiske i kundeservice:
Arbejdet kan udføres med det samme uden behov for at føre et kabel gennem kundens hus for at forsyne enheden med strøm.
Batteriet i en trådløs boremaskine kan udskiftes hurtigt, så der ikke er nogen forsinkelser i dit arbejde. Det tilrådes altid at have mindst to batterier ved hånden til en trådløs skruetrækker. Mens den ene bruges i enheden, kan den anden genoplades i opladeren.
Hvilke typer trådløse øvelser er der?
Den normale trådløse skruetrækker er beregnet til hurtigt at skrue skruer i, mens en trådløs boremaskine også kan bruges til at bore huller. Den trådløse slagnøgle er en rigtig specialist: Med denne enhed kan fastlagte skruer løsnes på kort tid.
Men selv tilspændingsskruer, for eksempel ved udskiftning af dæk, er mulige uden problemer og uden anstrengelse. En trådløs hammerboremaskine er det rigtige værktøj til at bore huller i hårde materialer. Med en indbygget slående mekanisme er en sådan enhed også velegnet til krævende opgaver.
Hvis der derimod skal oprettes slidser til kabler eller rør i en væg, er en simpel trådløs hammerbor ikke længere tilstrækkelig. Derefter anbefaler vi at bruge den særligt kraftige, trådløse borehammer.
Fordele og ulemper ved trådløse skruetrækkere
Generelt tilbyder trådløse øvelser samme ydeevne som øvelser. Den store fordel ved trådløse skruetrækkere er deres uafhængighed af strømforsyningen, hvilket betyder, at de er ekstremt fleksible, når de bruges. Afhængigt af modellen har enhederne også en lav vægt, hvilket muliggør træthedsfrit arbejde over en længere periode.
De professionelle trådløse borehamre er udelukket fra dette. Imidlertid er driftstiden med en batteriopladning begrænset. Jo mere krævende arbejdet er, jo oftere skal batteriet oplades i opladeren. Derfor anbefales en kablet enhed stadig til kontinuerlig brug på byggepladsen.
Hvilke typer batterier er der?
Forskellige typer batterier bruges i trådløse skruetrækkere og trådløse hammerboremaskiner. I det følgende introducerer vi dig til de mest almindelige typer batterier mere detaljeret: På grund af cadmium må nikkel-cadmium-batterier kun bruges til værktøj, da materialet er ekstremt miljøskadeligt.
Sådanne batterier er underlagt hukommelseseffekten og har en lavere kapacitet end andre batterityper. Imidlertid taler det høje robusthedsniveau og den lave temperaturfølsomhed for denne type batteri. Derudover kan et nikkel-cadmium-batteri håndtere op til 1500 opladningscyklusser.
Et nikkel-metalhydridbatteri har derimod en betydeligt højere kapacitet end et nikkel-cadmium-batteri. Dette betales dog med et lavere antal på 500 til 1000 opladningscyklusser.
I stedet for hukommelseseffekten kan denne type batteri føre til den såkaldte batteritræghedseffekt.
Hvad skal jeg passe på, når jeg køber en trådløs skruetrækker?
Når du køber en trådløs boremaskine, skal batteriets kapacitet tages i betragtning. Et 5 Ah batteri er en almindelig størrelse for en professionel enhed. Jo større batteriet er, jo længere er den mulige driftstid.
Til professionelle applikationer skal enheden også levere et højt drejningsmoment på mindst 48 Nm. Med hensyn til batteriet skal du kun bruge lithium-ion-batterier i disse dage, da der ikke er nogen hukommelseseffekt her.
Mange producenter producerer batterier, der kan bruges til forskellige enheder. Det kan derfor give mening at forpligte sig til en virksomheds produkter. Husk, at en normal trådløs skruetrækker i bedste fald er egnet til boring i blødt materiale. En trådløs hammerboremaskine er et must, når du arbejder på hårde materialer som beton.
Når du køber, skal du også være opmærksom på opladeren: Nogle producenter tilbyder specielle hurtigopladere, som batteriet er klar til brug igen meget hurtigere. Under arbejdet kan det være nyttigt, hvis enheden har et indbygget LED-lys.
Det betyder, at du har alt synet, når du borer, selv under dårlige lysforhold. Et andet vigtigt kriterium er typen borepatron: Ud over den normale borepatron er der også SDS nøglefri patron. Du kan kun samle særligt tynde bor og bits med en normal borepatron.
På den anden side kræves der specielle øvelser til en SDS nøglefri borepatron. Når du køber et nyt produkt, er det umagen værd at drage fordel af tilbud, der ud over den trådløse skruetrækker inkluderer forskellige tilbehør såsom et bor eller bitsæt.
Vores praktiske tip: Overvej batterispænding, når du køber!
Ofte stillede spørgsmål om trådløse skruetrækkere
Hvad betyder SDS-Plus?
SDS-Plus er et specielt boreakselsystem, der oprindeligt blev udviklet af Bosch. Det bruges i boremaskiner og roterende hamre.
Hvad skal jeg overveje, hvis jeg vil bore tynde ark?
Vær forsigtig med tyndt metalplade, da materialet kan rive meget hurtigt. Det er bedst at placere pladen mellem to tynde træplader. Dette giver dig et rent resultat, og materialet rives ikke længere.