Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
Interessante fakta om DVB-T / DVB-T2 antenner
Hvad er en DVB-T-antenne?
Hvilke DVB-T-antenner er der?
De vigtigste købskriterier for DVB-T-antenner
Det rigtige sted for DVB-T-antennen
De mest almindelige spørgsmål om DVB-T-antenner
Konklusion: Sådan finder du den rigtige DVB-T-antenne
Hvad er en DVB-T-antenne?
DVB-T-antenner muliggør modtagelse af analoge og digitale tv-stationer (DVB-T og DVB-T2) inden for rækkevidde. Signalet transmitteres derefter til set-top-boksen eller DVB-T-tuneren indbygget i tv'et ved hjælp af et antennekabel. DVB-T-antenner kan bruges med (aktive) eller uden (passive) integrerede forstærkere. Mange modeller modtager også DAB- og DAB + -radiosignaler samt FM-radio.
Tv-signaler via DBV-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) kan modtages i store dele af Europa og på andre kontinenter. Ligesom radiosignaler udsendes de via transmissionsmaster. De modtagne programmer og signalstyrken kan variere meget forskellige steder og fordeles over frekvensområderne UHF (470 til 862 MHz) og VHF (174 til 230 MHz), som også bruges til udsendelse.
Hvilke DVB-T-antenner er der?
Der skelnes grundlæggende mellem aktive og passive DVB-T-antenner. Aktive DVB-T-antenner er udstyret med integrerede forstærkere, der også kan behandle et dårligt signal. Imidlertid er de integrerede forstærkere ofte afhængige af en ekstern strømkilde.
Aktiv DVB-T flad antenne | Som praktiske fladkasser anvendes DVB-T flade antenner hovedsageligt indendørs, men kan også bruges som aktive eller passive enheder i udendørs områder. |
DVB-T tagantenne | Aktive tagantenner beskytter den integrerede forstærker i et robust hus og ligner derfor optisk flade antenner. Den passive variant giver god modtagelse i form af en retningsantenne. |
DVB-T stangantenne | Små aktive og passive stangantenner er hovedsageligt designet til indendørs brug. Nogle modeller kan også bruges udendørs. De er næppe mærkbare på grund af deres kompakte størrelse. |
DVB-T teleskopantenne | Aktive og passive DVB-T-teleskopantenner tilbyder et særligt stort antal indstillingsmuligheder for optimal modtagelse i UHF- og VHF-frekvensområdet. |
De vigtigste købskriterier for DVB-T-antenner
Anvendelsesområder
- Brug kun egnede DVB-T-antenner med den tilsvarende IP-beskyttelsesklasse udendørs (IP55 og højere)
- Pladsbesparende modeller er ideelle til indendørs brug
Den rigtige antenneform for optimal modtagelse
- Stangantenner og flade antenner til placeringer i byen tæt på transmissionsmasten
- Tagantenner og teleskopantenner til landdistrikter med lav signalstyrke
Det rigtige udstyr
- Passive antenner er normalt tilstrækkelige med god signalstyrke
- Aktive antenner med forstærkere til regioner med lav signalstyrke
Tekniske ekstraudstyr
- Yderligere modtagelse af DAB / DAB + til digital radio
- Yderligere FM-modtagelse til klassiske radiostationer
- Monteringshjælpemidler til udendørs brug på taget eller på facaden
- LTE / W-LAN / GSM-filter for at undgå interferenssignaler
Strømforbrug:
- Aktive DVB-T-antenner kræver en strømkilde til deres forstærker
Tekkie tip om signalstyrker
Da udsendelsesområderne er meget forskellige med hensyn til signalstyrke og programudsendelsen, tilrådes det at se nærmere på et udsendelseskort. Den rigtige antenne kan vælges med eller uden forstærker. Ændring af antenneformen kan også opnå bedre resultater.
Det rigtige sted for DVB-T-antennen
For den optimale tilpasning af DVB-T-antenner er displayet på modtageren især om signalkvalitet og signalstyrke. Radiosignaler kan påvirkes af mange interferenser. Disse inkluderer tætte bygninger eller planter samt stærke vejrbegivenheder såsom tordenvejr. DVB-T-antennens placering kan også påvirke modtagekvaliteten indendørs. Placeringer tæt på vinduer og placeringer, der ikke er i kælderen, anbefales primært. Placeringen i rummet påvirker også modtagelseskvaliteten. Det kan være nyttigt at placere stangantenner vandret.
I det udendørs område er samlingen lidt mere kompleks. Tagantenner skal være justeret til modtagelse, som kan understøttes med passende måleenheder. I princippet skal DVB-T-antenner installeres udendørs med så lidt interferens som muligt. Antenner til montering under taget er også tilgængelige. Til dette vælges det udvendige, der vender mod sendermasten. Derudover er det vigtigt at bruge egnede kabler, især med aktive DVB-T-antenner, der skal tilsluttes en strømkilde. En testkørsel anbefales inden den endelige samling.
De mest almindelige spørgsmål om DVB-T-antenner
Kan jeg også modtage DVB-T2-sendere med en DVB-T-antenne?
Ja, da antennenes modtagelsesbredde dækker transmissionsfrekvensen for DVB-T og DVB-T2. Hvis DVB-T-frekvenserne skal bruges til andre formål i de næste par år, er det dog nødvendigt at bruge frekvensfiltre.
Kan du slutte en DVB-T-antenne til pc'en?
Hvis pc'en eller den bærbare computer har passende hardware og software, kan der tilsluttes en indendørs antenne til den. Til dette kræves en DVB-T-stick som adapter mellem antennekablet og USB.
Har du brug for en modtager for at modtage DVB-T?
DVB-T-antennen fungerer kun som modtager. Moderne tv-apparater har ofte integrerede DVB-T-tunere til support. Disse kan dog også suppleres i form af set-top-bokse.
Hvordan er en DVB-T-antenne tilsluttet?
DVB-T-antennen kan tilsluttes direkte til tv'et med antennekablet (koaksial) med en integreret tuner. Hvis der er tilsluttet en DVB-T-modtager imellem, leverer DVB-T-antennen indgangen. Derefter signalet z. B. transmitteret til tv'et via et HDMI-kabel. Aktive DVB-T-antenner modtager deres strømforsyning enten fra en strømforsyningsenhed eller fra modtageren.
Konklusion: Sådan finder du den rigtige DVB-T-antenne
I kerneområdet og i centrum
Takket være sendermasternes placering overalt i området er signalstyrken i bymiljøer normalt fremragende. Passive DVB-T-stangantenner tilbyder allerede tilstrækkelig modtagelse til sådanne områder. På grund af tæt udvikling og forskellige forstyrrelser kan det imidlertid være tilrådeligt at skifte til en aktiv variant med en forstærker (40 dB og mere), især i massive armerede betonbygninger. Hvis der er interferens, når du bruger flade antenner eller stangantenner i VHF-området, kan en teleskopisk antenne være et passende valg.
I transmissionens perifere områder
Aktive eksterne antenner anbefales især i transmissionsområdets kantområder, da signalstyrken ikke er særlig høj her. Hvis du også vil modtage radiostationer via DVB-T-antennen, kan du sikre god modtagelse med passende eksterne antenner. Afhængigt af placeringen kan indendørs antenner med forstærkere imidlertid også være tilstrækkelige.