Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
Interessante fakta om IR LED'er
Hvad er en IR LED?
Hvor bruges LED'erne?
Hvilke IR-udsendere tilbyder Conrad?
Hvad er en IR LED?
Figur: IR-transmissionsdiode til universel brug.
IR-LED er forkortelsen for infrarødt lysemitterende diode, hvilket betyder en diode, der udsender infrarødt lys. På grund af signalets udsendelse af lys i det infrarøde område omtales dioderne også som IR-emittere eller infrarøde dioder.
I modsætning til normale eller kraftige LED'er udsender de elektroniske, aktive komponenter ikke lys, der er synligt for det menneskelige øje, men snarere lys fra det for det meste nær infrarøde område med en bølgelængde mellem 700 nm og 1000 nm.
Strukturen af en normal LED og en infrarød diode adskiller dybest set ikke bortset fra udgangssignalet med forskellige bølgelængder: Lyset genereres af en halvlederkrystall (LED-chip), gennem hvilken anoden og katoden strømmer i kun en mulig strømretning. Den resulterende udveksling af elektroner udsender fotoner, dvs. lys. Lysets retning og styrke påvirkes ofte af en integreret reflektor og den omgivende beskyttelseskappe. IR-modtagere, (foto) transistorer eller fotodioder kan fungere som modtagere af det transmitterede IR-lys.
Hvor bruges LED'erne?
Anvendelsesområderne for IR-udsendere er forskellige: Spektret spænder fra lysbarrierer og kameraer til nattsynsenheder. Imidlertid kræves forskellige IR-dioder også til de forskellige applikationer. IR-emittere bruges ofte i IR-fjernbetjeninger, som er inden for nanometerområdet i et lille spændvidde på ca. 900 nm. Nattsynsenheder kan også bruge denne lyskilde - selvfølgelig sammen med de komponenter, der kræves til modtagelse - men afhængigt af den påtænkte anvendelse kan bølgelængden også strække sig ind i mikrometeret (μm). Præcis viden om det senere anvendelsesområde og dets krav er derfor elementære, når man vælger og køber en IR LED.
Hvilke IR-udsendere tilbyder Conrad?
Conrad tilbyder en bred vifte af forskellige IR-udsendere fra forskellige mærker og i forskellige priskategorier. Ud over pris, ydelse og information om strømforsyningen er bølgelængden en vigtig faktor. De forskellige bølgelængder af IR-dioden og deres anvendelse er kort nævnt ovenfor. I Conrad Shop kan du få dioder med en bølgelængde mellem 650 og 900 nm. Dette område er det sædvanlige spektrum af lysemitterende dioder, du finder IR-dioder i butikken i forskellige nuancer. Når du vælger den rigtige diode, skal du altid holde øje med bølgelængderne og matche de anvendte indikatorer og modtagere. Du kan nemt indstille den korrekte længde ved hjælp af vores filter.
Designet er et andet relevant aspekt. De mest almindelige typer IR-udsendere er på den ene side kabelfarvede lysdioder og på den anden side dioder, der er installeret som SMD'er. SMD står for Surface Mounted Device, hvilket betyder, at dioden er fastgjort direkte til komponenten, såsom et kredsløbskort. Disse IR-dioder er normalt mindre og fladere end deres kabelforbundne modparter. Med kablede dioder er anoden og katoden tilgængelige som eksterne forbindelser, for eksempel til lodning, hvilket gør dem særligt interessante for hobbyteknikere. Disse dioder kan også opdeles i aksiale og radialkablede emittere, hvorved denne information refererer til fastgørelsen af udgangene.
Designet inkluderer også elementer som strålevinklen og LED-størrelsen. Vinklen er vigtig, når du bruger LED senere, mens emitterens fysiske størrelse simpelthen skal tages i betragtning, når den monteres. Strålingsvinklen kan delvis bestemmes af huset, som også kan farves efter behov.
Mangfoldigheden af tilgængelige IR-LED'er og de individuelle fordele ved de forskellige varianter tilbyder mange anvendelser, men også en bred vifte af muligheder. Men med de kriterier, der er præsenteret her, kan du holde et overblik og finde den rigtige LED-løsning til din applikation.