Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
Vidensværdi til LED-signallamper
Led-teknologien har længe været fremme inden for signalering: De små lysdioder informerer os om status for forskellige maskiner, fra små apparater til store industrielle anlæg. Hvordan LED-signallygter fungerer, og was det skal være i betragtning, når du køber det, kan du få at vide i vores vejledning.
Signallamper - funktion og program
Opbygning af LED-lamper
Købekriterier for signallamper med LED-teknik - så kommer det an på?
Praktisk tip: Vær opmærksom på seriemodstand!
FAQ – ofte stillede spørgsmål om LED-signallys
Signallamper - funktion og program
Signallamper anvendes til optisk visning af maskinens eller anlæggets driftstilstand. Med blink- eller konstant lys kan maskinernes status vises visuelt. Især inden for arbejdsområdet med høj støjemission opfylder lamperne en vigtig signalfunktion. De anvendes ikke kun i industrielle anlæg eller el-tavler: De spiller også en vigtig rolle i private hjem, for eksempel inden for hobby-området. Signallamper bruges til modelbyggeri, for eksempel til store modelbaneanlæg.
En lampe i høj kvalitet med signalfunktion genererer et klart synligt, meget klart lys og blænder ikke. Alt efter anvendelsesområde skal dens signal ikke kun være tydeligt synligt på mindre afstand, men også på stor afstand.
Opbygning af LED-lamper
De klassiske glødepærer erstattes i signalområdet i stigende grad af LED'er. I en LED-lyskilde gemmer der sig meget teknik på trang plads. Hovedelementet i hver enkelt LED er et halvlederkrystal, der består af et lag med en negativ belægning med en elektronoverskud og et positivt doteret lag med overskud af lodderøg. Halvlederskrystet - også kaldet LED-chip - sidder på et reflektorkar, der bruges til at øge lysudbyttet. Led-chippen på katoden bliver forbundet med anoden ved hjælp af en meget tynd Bondtråd. Så snart der flyder strøm i gennemløbsretning, opstår der en rekombination mellem elektroner og hullerne. Ved denne proces frigives lysglimt (fotoner), der forstærkes i reflektorkarret - allerede begynder LED at lyse. Hvilken farve der opstår, påvirkes af doteringen og de anvendte halvledermaterialer. De følsomme komponenter inde i kapslen med plastic beskyttes mod ydre påvirkninger.
Overalt, hvor der anvendes signalpærer, kan overgangen til LED betale sig. De har et bredt spektrum af signalfarver og bliver ikke Varme som traditionelle glødelamper, der på grund af deres egenskab ikke er egnede til ethvert formål. Stød og rystelser kan ikke påvirke mange LED-signallamper, det samme gælder – alt efter beskyttelsesklasse – til vandsprøjt. Til de største fordele hører dog både en lang levetid og et meget lavt strømforbrug af pærerne.
Køb signallygter med LED-teknik - det skal du være opmærksom på
Ved køb af lysdioder skal følgende kriterier overholdes:
Lysmodus og signal: Lyssignalets hovedfunktion er lyssignalsystemet. Nogle udførelser kan ikke kun producere vedvarende, men også blinkende lys. I vores online-butik har du også et udvalg af modeller, som kan udsende akustiske signaler, altså advarselslyde.
Beskyttelsesklasse: Der skal udvises særlig opmærksomhed afhængigt af anvendelsesområderne. Hvor der forekommer mange støvpartikler, fugt eller ekstreme temperaturer, skal LED-signallamperne være konstrueret i overensstemmelse hermed. Vær opmærksom på kapslingsklassen, når du køber, og kontrollér, om den valgte lampe er udviklet til udendørs brug og er stænkvandsbeskyttet.
Lysfarve: Grøn, rød, orange, gul eller hvid? En stor del af de signallamper, der kan vælges i vores online-butik, er dimensioneret til en farve. Flerfarvet varianter understøtter for det meste to eller tre lysfarver, der kan styres efter ønske.
Levetid: Indikatorlamper med LED-teknologi har en lang levetid og opnår ifølge producentens specifikationer 30.000 til 50.000 driftstimer, nogle endda mere.
Tilslutning og montering: For at kunne fastgøre nye LED-signallygter, skal du være opmærksom på muligheden for tilslutning. Ud over LED-signallamper med snap-in- eller skruefastgøring har mange modeller et åbent kabel, er de udstyret til lodning eller med fladstik, hvis størrelser rækker fra ca. 2 mm til 6,3 mm.
Lysstyrke og udstrålingsvinkel: Den lysstyrke, der afgives i en bestemt retning, angives i enheden millicandela (mcd). Udstrålingsvinklen (angivelser i grader) er den vinkel, i hvilken signallampen udsender lys.
Andre særlige kendetegn: Ved køb af en sådan lampe skal der tages hensyn til data om driftsspænding og strøm, leje- og omgivelsestemperatur, indvendig og udvendig reflektor eller seriemodstand og polaritetsbeskyttelse. Også linsens formgivning - rund, flad og konisk - skal overholdes.
Vores praktipp: Vær opmærksom på formodstand!
Som ved alle lamper med LED'er er det også nødvendigt med en seriemodstand, så LED'en ikke bliver beskadiget. Hvis der anlægges for meget spænding, kan den ødelægges. Kan anvendes i praksis - frem for alt til hobbybrugere - viser LED-lamper med integreret seriemodstand.
FAQ – ofte stillede spørgsmål om LED-signallys
Hvilke farver dækker LED-signallamper?
De fleste lamper er ensfarvet. I vores online-butik finder du det største udvalg blandt signalfarverne grøn, gul, rød, blå og hvid. Derudover har du nogle yderligere farver og varianter af flere farver til rådighed.
Hvor store er signallamper med LED?
Led-signallamper findes ikke kun i forskellige farver og former, men også i diverse mål. Størrelsen rækker fra en diameter i et 1-cifret til et 2-cifret millimeterområde.
Hvilken beskyttelsesklasse skal man være opmærksom på?
Dette er afhængigt af signalsignalens anvendelsesområde. De fleste LED-signallamper er kortlagt med beskyttelsesklasse IP67 was støvtæt og beskyttet mod tidvis neddykning. Advarsel: Nogle modeller har forskellige beskyttelsestyper på for- og bagsiden.
Was LED?
Led'er møder os nu overalt: Uanset om det er lyskryds, Fjernsyn eller belysning i private og forretningsmæssige rum. Takket være den lange levetid, dens lille størrelse samt de varierede former og farvespektre har LED'er på kort tid fået deres løsning igennem i forhold til glødepærer, halogen- og energisparepærer. Bag hver enkelt LED gemmer der sig en hel del teknik, som vi kort forklarer dig i vores vejledning.