Rådgiver
Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.
RC-drevne modelfly: Stor flyve sjov for begyndere og professionelle
RC-drevne flymodeller er den perfekte underholdning for hver generation. De små modeller kan monteres selv eller bestilles klar til at flyve. Flymodeller er meget sjove. Ambitiøse pilotflymodeller deltager også i nationale og internationale konkurrencer inden for aerobatics eller skalamodelopbygning med deres piloter. Uanset om du er begynder inden for modelflyvning eller allerede en rigtig professionel, finder du det rigtige fly til dine behov i CONRAD online-butikken.
Med disse modeller og sæt af høj kvalitet kan ambitiøse pilotflymodeller endda deltage i aerobatiske konkurrencer. Men uanset om du er nybegynder i modelflyvning eller professionel - i Conrad Shop føler enhver RC-pilot, at han er i syvende himmel.
Hvad er RC-drevne flymodeller?
Hvad er de forskellige versioner af RC-modelfly?
Hvad skal man overveje, når man køber et modelfly?
Juridiske krav til modelfly
Konklusion: Sådan finder du den rigtige flymodel til dine behov
Hvad er RC-drevne flymodeller?
RC-drevne flymodeller er flyvende objekter i miniatureformat, som for det meste er modelleret på en type fly, der anvendes i passagerfart. RC står for "radiostyring" eller oversat "fjernbetjening". Fjernstyrede flyvemaskiner har en sender og en modtager. Miniatureflyene styres eksternt med radiosignaler. En teknisk transmissionsenhed med flere kontrolpinde og knapper bruges til kontrol. Ambitiøse RC-modelflypiloter konkurrerer også med deres piloter i nationale og internationale konkurrencer.
Modelflyets historie
Historien om modelfly er ældre end bemandet luftfart. Længe før de første personbefordrede flyvninger blev de grundlæggende i flyvning testet ved hjælp af flymodeller. Matematikere konstruerede de første luftdygtige modeller så tidligt som 400 år før Kristus. I det 19. århundrede byggede flere europæiske teknikere og designere modelfly med forskellige typer fremdrift. Indtil da blev modelbygningen af flyvende objekter hovedsagelig udført til videnskabelige formål.
Modelfly fandt først vej til fritidsaktiviteter før kort før første verdenskrig. De første vellykkede forsøg på radiofjernstyring af modelfly går tilbage til 1930'erne. Fjernstyrede RC-fly blev kommercielt populære lidt senere i 1950'erne.
Hvad er de forskellige versioner af RC-modelfly?
Følgende versioner af RC-drevne flymodeller skelnes mellem:
BNF (bind og flyv)
BNF-flymodeller er færdige drevne flymodeller uden fjernbetjening. Modellerne kan tilsluttes en eksisterende sender af samme modelmærke.
RTB (ready to bind)
RTB betyder stort set det samme som BNF: Dette er også en fuldstændig klar til at flyve model. Alt, hvad der kræves, er en passende fjernbetjening.
Byggesæt
Motoriserede flysæt er bare det, der er tilfældet for hobbyister og dem med dygtigt håndværk. Her modtager du flymodellen adskilt i individuelle komponenter og er nødt til at samle den selv. Detaljerede instruktioner forklarer, hvordan dette fungerer.
ARF (næsten klar til at flyve)
ARF elektriske svævefly er "næsten klar til at flyve". Her skal der kun laves et par trin, så flyet er klar til brug. For eksempel skal du stadig lime vingerne sammen eller installere drevet i modellen. Disse manuelle trin kræver normalt ikke mange værktøjer.
PNP (plug and play)
Udtrykket PNP bruges ofte af kinesiske producenter. Her er modellen helt konfigureret og behøver kun at være udstyret med en fjernbetjening og en modtager. Du skal muligvis også købe et batteri og en oplader.
RTF (klar til at flyve)
RTF-modelfly inkluderer alt hvad du behøver for at flyve modellen (fly, sender, oplader, batteri).
Vores praktiske tip
Forkortelserne BNF, RTB, PNP osv. Varierer fra producent til producent. For eksempel har nogle PNP-modeller controllere indbygget i modellen, andre ikke. Når du køber din RC-drevne flymodel, skal du være meget opmærksom på, hvad der er inkluderet i leveringsomfanget, og på hvilket byggetrin du modtager modellen. Hvis du vil købe en BNF- eller RTB-motorflyvemaskine, skal du også sørge for, at din fjernbetjening er kompatibel med modellen.
Hvad skal man overveje, når man køber et modelfly?
Først og fremmest skal du beslutte, hvilken modelversion der passer til dig. Vil du selv samle flymodellen? Har du allerede individuelle dele som kontroller og modtagere derhjemme og vil du bare have en ny elektrisk svævefly? Eller har du brug for en helt færdig RTF-motoriseret flymodel, der er klar til øjeblikkelig brug? Hvis du allerede kan besvare disse spørgsmål, er der allerede taget et stort skridt i købsbeslutningen. Når du køber, skal du overveje model type, flymodelens størrelse, maksimal hastighed, batteristrøm og vægt.
Det vigtigste ved at købe en elektrisk svævefly
- RC-drevne flymodeller er radiostyrede replikaer af flytyper fra bemandet luftfart.
- Flymodeller kan købes i forskellige designs. Enhver, der er teknisk begavet, kan bruge et sæt. Her skal de enkelte komponenter i flymodellen samles af dig selv. Foretrækker du at starte med det samme? Køb derefter en RTF-model. I sådanne modeller er alle komponenter allerede installeret.
- Hvis du vil købe en RC-drevet flymodel, skal du vide meget. Når du køber, skal du overveje modelltype, modelstørrelse, maksimal hastighed og batteristrøm. Vi forklarer dig, hvad der adskiller de enkelte modeltyper, og hvad du skal passe på, når du køber.
Tophastighed
Hastighedsmotoriserede flymodeller kan nå tophastigheder på 160 km / t. Andre modeltyper er lidt langsommere. Især hvis du er ny inden for modelflyindustrien, skal du øve med en træner eller langsom flyer. Her har du meget mere tid til at rette din kurs og undgå forhindringer.
Model type
For RC-drevne flymodeller skelnes der mellem forskellige modeltyper, som er kendetegnet ved specielle egenskaber og er egnede til visse anvendelsesområder. I de enkelte modelklasser er der undertiden model sportskonkurrencer, for eksempel aerobatiske eller skala konkurrencer.
Aerobatics eller 3D-modeller har større ror end andre modeller og er derfor særlig manøvredygtige. Med dem er spektakulære sightseeingfly, formationsflyvninger og aerobatics mulige. Med hastighedsmodelfly er det derimod hovedsageligt hastigheden, der tæller. De er skåret asymmetrisk og har en vinge og en elevator.
Skalamodeltyper er især ægte-replikaer af flygenstande, der anvendes i passagerfart. Kun vingeprofiler kan ændres af aerodynamiske årsager. Trænere er lette og langsomt flyvende modeller, der er særligt velegnede til modelflypiloter, der ikke har så meget erfaring. Trænere, også kaldet slow-flyers, kan også flyves i store haller, hvis vejrforholdene udenfor ikke er gode.
Størrelse og vingefang
Flyets størrelse og span varierer meget. Der er små modeller med et vingefang på mindre end 30 centimeter, men også store elektriske svævefly med et vingefang på mere end to meter. Størrelsen afhænger ikke nødvendigvis af modeltypen. Der er mindre og større langsomme flyers, skalamodeller, aerobatics og speedpiloter.
Fly- og batteriopladningstid
Den effektive flyvetid er relativt kort for motoriserede modelfly. Efter cirka 10 minutter er den flyvende sjov normalt forbi igen. Derfor er det bedre at bestille et par ekstra batterier til din flymodel. Batteriets opladningstid er cirka en halv time.
Juridiske krav til modelfly
Driften af modelfly er reguleret af lufttrafikreglerne. I Tyskland betragtes miniaturefly juridisk set som fly. Modelfly, der vejer mindre end fem kg, kan flyve uden tilladelse. En undtagelse er i nærheden af flyvepladser. Ingen flyvemodeller har lov til at komme videre her, da de kan blokere ankommende og afgangspassagerfly. Forbrændingsmotorer må ikke klatre selv i boligområder. Flymodeller med forbrændingsmotorer skal holde en afstand på mindst 1,5 kilometer fra det nærmeste boligområde.
Modelfly, der vejer mere end 25 kg, skal godkendes, selvom de ikke er flyvende med mennesker. Disse fly må kun flyve på godkendte flyvepladser. Derudover skal du tage en modelpilotlicens til at betjene sådanne modelfly.
Bemærk, at du skal have en gyldig ansvarsforsikring, der også dækker skader på eller forårsaget af modelfly. Ellers begår du en administrativ lovovertrædelse og får høje bøder, hvis du bliver fanget.
Konklusion: Sådan finder du den rigtige flymodel til dine behov
Hvilken flymodel der passer til dig afhænger af, om du er begynder inden for modelflyvning eller allerede har stor erfaring med modelflyvning. Begyndere skal først vælge en type træner, der flyver lidt langsommere og er lettere at manøvrere. RTF-fly, der allerede er samlet og klar til øjeblikkelig brug, er særligt praktiske. De, der foretrækker at gøre deres egne ting, kan også finde sæt og ARF-modeller i CONRAD-onlinebutikken, hvor de enkelte komponenter stadig skal færdiggøres. Ud over modelkonstruktionen og modelltypen er der andre faktorer, der skal overvejes. Før du køber en flymodel, skal du være opmærksom på størrelse, maksimal hastighed og batterilevetid.
Sørg for, at du har en gyldig ansvarsforsikring, der dækker skader fra modelfly. Tag også højde for alle juridiske krav, som du skal overholde som modelpilot.